Jump Math - Programa de enseñanza aprendizaje de matemáticas

Jump Math Blog

Jocs matemàtics per aprendre i divertir-se

Qui va dir que les matemàtiques no poden ser divertides? Jugar i aprendre sí que van de la mà. Per això, hem preparat jocs matemàtics divertits, perquè pugueu fer-los servir tant a les classes., com a casa i reforçar tots els conceptes apresos.

Però abans, deixa’m explicar-te una mica més…

Falses idees sobre les matemàtiques

Els jocs són un tipus de llenguatge, i és clar que és el llenguatge que usen els més petits per comunicar-se al seu dia a dia, expressar sentiments, emocions i aprendre.

Les matemàtiques també són un llenguatge. No obstant això, hi ha diverses idees falses que fan que els estudiants perdin la motivació d’aprenentatge.

“Les matemàtiques són difícils”, “Les matemàtiques són avorrides”, “Mai faré servir aquests conceptes matemàtics a la meva vida” són algunes de les frases que més escoltem entre els estudiants.

Com a docents, és el nostre treball fomentar les ganes d’aprendre les matemàtiques, ja que no només desenvolupa el pensament lògic i la comprensió profunda, sinó que també els donarà eines per desenvolupar-se tant en l’àmbit acadèmic com professional.

Per això és important que parlem el mateix llenguatge que el dels nostres estudiants: El llenguatge del joc.

Beneficis dels jocs matemàtics

Els jocs matemàtics fomenten laprenentatge actiu i interactiu, la motivació per aprendre, la comprensió i lús dels conceptes matemàtics així com el desenvolupament del pensament lògic. Alhora, els estudiants enforteixen la seva autoestima, ja que vinculen les matemàtiques amb una situació que els genera diversió i plaer, generant motivació a seguir aprenent.

Aquests jocs matemàtics han estat dissenyats per dur a terme entre 2 o més participants. Això permeten fomentar el treball en equip, la posada en comú, el feedback i la col·laboració entre parells.

Jocs matemàtics

Si tu també creus que es pot ensenyar les matemàtiques de forma didàctica, et convidem a descarregar-te GRATIS el teu Kit de Mostra JUMP Math.

Comparte