Jump Math - Programa de enseñanza aprendizaje de matemáticas

Jump Math Blog

CEIP Hermanos Marx: “Veiem en les seves expressions que estan motivats per aprendre” – La seva experiència JUMP Math

CEIP Hermanos Marx - La seva experiència JUMP Math
CEIP Hermanos Marx – La seva experiència JUMP Math

Entrevistem a Estela Garrido i a Ana Rosa García, docents de primer i segon de primària d’aquest centre educatiu del barri de Actur, a Saragossa, sobre la seva experiència com a docents de matemàtiques.

El CEIP Hermanos Marx és un centre preferent per a alumnes motors i en la majoria de les aules hi ha estudiants amb diferents graus de discapacitat física. Per això, disposen de personal auxiliar, fisioterapeutes i espais totalment adaptats.

L’interès d’aquestes docents per buscar maneres d’aprendre que emocionin als alumnes i les entusiasmin a elles, ha estat clau per portar JUMP Math a l’aula. També ha estat fonamental en la implantació, la coordinació de tot l’equip i l’esforç en la preparació de les classes.

Principals barreres a l’aprenentatge – La seva experiència JUMP Math

Les principals barreres d’aprenentatge en els estudiants d’aquest centre són situacions personals que a nivell emocional no els permeten gaudir ni manifestar interès per l’aprenentatge de les matemàtiques. En aquest sentit, comenten les docents: “JUMP Math facilita que gaudim explicant matemàtiques, la dinàmica de tota la classe flueix i veiem tant en les expressions de les cares dels estudiants com en les seves paraules que se senten capaços i motivats per aprendre”.

Canvis a l’ensenyament de les matemàtiques – La seva experiència JUMP Math

“Ara ens agraden les mates, els reptes estan guay!”, exclamen els alumnes. I pregunten expectants: Què farem avui?

El canvi principal a l’aula ha estat explicitar processos que es donaven per sabuts i que són fonamentals per a la comprensió profunda, afirmen les docents. També destaquen l’aprenentatge cooperatiu i el repte diari, que ajuda a tots els alumnes sentir-se motivats.

Moltes gràcies, Ana Rosa i Estela, per compartir la vostra experiència.

Si vols conèixer més detalladament com JUMPMath canvia la manera d’ensenyar i aprendre les matemàtiques per a implantar-ho en el teu centre educatiu, posa’t en contacte amb nosaltres.

Comparte