Jump Math - Programa de enseñanza aprendizaje de matemáticas

Jump Math Blog

Les matemàtiques i pandèmia del coronavirus

Des dels enigmes de l’Univers, la intensitat d’un terratrèmol, l’algoritme de Google o la propagació del coronavirus, tenen la seva explicació i són desxifrats a partir de les matemàtiques.

Aquesta ciència apassionant permet descobrir l’origen de la naturalesa i, en definitiva, entendre el món real.

Els següents són exemples de models matemàtics que no sols ens aporten xifres, sinó també raonament davant la crisi que estem vivint.

Mapa del risc de propagació del COVID-19 a Espanya – Matemàtiques i pandèmia

Mapa basat en un model matemàtic creat per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de la Universitat de Saragossa (UniZar), que prediu el risc epidèmic del coronavirus a quatre dies de vista a Espanya. Llegir més

Casos per dia i país – Matemàtiques i pandèmia

Fase de creixement exponencial en el ritme de desenvolupament de l’epidèmia a Espanya i a tot el món. Llegir més

Per a què s’estan prenent mesures de control

Gràfic demostratiu del paper que juguen les mesures preses per a frenar del curs de l’epidèmia i el risc de col·lapse de la sanitat pública. Llegir més

Com a societat, tenim el repte de guiar-nos per la ciència per a entendre, predir i així frenar l’expansió d’aquesta pandèmia.

Les matemàtiques són tan importants que hem creat un model que canvia la manera d’ensenyar-les perquè tots els alumnes desenvolupin aquesta competència clau per a entendre el món que ens envolta.

Contacte

Comparte